Etusivu Lajit Suvi&Seasons W&B Shop Seasonal Yoga ChiBall YhteystiedotSuvi Perttula
Jooga ja vuodenaikojen mukaan eläminen on minulle tärkeä osa elämää ja olen iloinen, kun saan jakaa sen kanssasi. Kukaan ei ole vääränlainen tulemaan mukaan, avoin mieli riittää. Opetuksessani korostuu yksilöllisyys, olemmehan kaikki omanlaisiamme.


Jooga on 5 000 vuotta vanhaa viisautta, joka ei muutu nykypäivän trendien mukana. Fyysinen liike on yksi joogan filosofian kahdeksasta haarasta. Tunteet, mieli ja keho ovat kaikki yhtä. Aistien sisäänpäin kääntyminen, niille antautuminen ja mielen, tunteiden sekä energiakehon ymmärtäminen ovat joogan antamia hyvän elämän työkaluja. Se miten elät itsesi ja toisten kanssa, tekee sinusta sinut.
 
Jooga vaatii työtä ja keskittymistä, sillä hyvään terveyteen ei ole olemassa nopeita kikkoja. Moni asiakkaani on sanonut, että hyvän ja rauhallisen olon ylläpitämiseksi yksi joogatunti viikossa riittää. Toiset käyvät useammin. Juju on siinä, mikä on sinulle parasta.

Vuodenaikojen mukaan
Opetukseni sisältö seuraa vuodenaikojen vaihtelua. Ihminen on osa luontoa ja luonnon muutoksilla on meihin vaikutuksensa. Kun ymmärtää luonnon kiertokulun, niin ymmärtää myös oman kehon ja tunteiden käsittelyn kiertokulun. Se on Seasonal Yogan perusajatus. Uutta luodakseen ihmisen pitää rauhoittua.Syksy on luopumisen ja irti päästämisen aikaa. Lehdet pitää varistaa, jotta voi talven ajaksi vaipua voimia hakemaan. Talvi on uudistumisen aikaa. Lumi tuo turvallisen peitteen talvehtimiseen ja voimien keräämiseen, mahla vetäytyy puun juuriin. Kevät on tekemisen aikaa, silloin kaikki lähtee nousuun.Lämpimän ja energisen kesän jälkeen koittava myöhäiskesä kuvaa jokaisen ihmisen omaa sisintä. Siihen on hyvä palata niin kesän, syksyn, talven kuin keväänkin jälkeen, kun kehon energia on muuttumassa. Kun ihminen osaa hiljentyä ja rauhoittua, hän osaa myös uudistua.Ihmisessä kaikki sulatus ruokaa, ajatuksia ja luovuutta myöten tapahtuu parasympaattisen hermoston ollessa aktiivinen. Se edustaa kehon jin-puolta: herkkyyttä, pehmeyttä, talvea ja kuun energiaa. Hektinen elämä taas korostaa sympaattisen hermoston jang-puolta: tekemistä, saavuttamista, kesää ja voimaa. Opetuksessani pidän huolta siitä, että kehosi jin saa riittävästi tilaa ja pysyt terveenä.Oman itsensä hoitamiseen ei ole olemassa yhtä ainoaa tapaa. Joogan sijaan voit löytää rauhan vaikkapa lenkkipolulta. 
Vuodenaika-ajattelusta saat työkaluja, joilla olet vastaanottavainen oman rauhasi löytymiselle. Kun saamasi viesti jää kaikumaan, pystyt arjessasi muuttamaan asioita lähemmäksi sellaista elämää, joka tekee sinut onnelliseksi.

Suvi on Wellness & Balance Finlandin perustaja ja vastaa Seasonal Yogan ja ChiBallin opettajakoulutuksesta Suomessa. Suvi aloitti ryhmäliikunnanohjauksen 15 vuotta sitten ja löysi pian itsensä itämaisen filosofian ja Body&Mind lajien parista. Suvi on koulutukseltaan fysioterapeutti ja tradenomi sekä on kouluttautunut Seasonal Yoga opettajaksi (E-RYT200) (RYT500), ChiBall Master Traineriksi ja Pilates ohjaajaksi. Suville on tärkeää, että jokainen tunti ja kurssi tuo asiakkaille elämyksen kokonaisvaltaisesta hyvästä olosta.

   
Nimi:
Osoite:
Puhelin:
Sähköpostiosoite:
Tunti/kurssi/koulutus,
johon haluan osallistua:
Lajit Koulutukset ohjaajille Ohjaajat ja kouluttajat WB SHop Yhteystiedot